

Kurczak curry to sztandarowe danie kuchni indyjskiej.
Jeżeli jesteś fanem kuchni hinduskiej to zdecydowanie jest to danie dla Ciebie! Kurczak curry to wyjątkowe połączenie smaków – znajdziesz tutaj zarówno słodycz owoców, jak i delikatną pikanterię papryki. Podstawą dania jest kurczak przepełniony wonią aromatycznej przyprawy curry, któremu dodatkowej wyrazistości nadają obecne w daniu banan i jabłko. Pozwól sobie na orientalną podróż już dziś!
Kurczak pierś 240 g
Jabłko 1 szt.
Banan 1 szt.
Cebula czerwona 1 szt.
Ząbek czosnku 1 szt.
Peperoni 1 szt.
Szczypior 5 g
Kolendra świeża 5 g
Śmietana 30% 100 ml
Curry 1 łyżeczka
Ryż biały 200 g
Kalorie: 882 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcze: 37 g
Węglowodany: 104 g
Gluten
Białka mleka