

Zwinięty w rulon płat indyka, szynka i szałwia to podstawowe składniki dania. Do tego makaron – nieodzowny element kuchni włoskiej. Nasza modyfikacja tradycyjnego przepisu gwarantuje nietuzinkowość smaku, a potrawa, zgodnie ze znaczeniem słów „salta in bocca” – sama „wskoczy do ust”.
Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.
Przenieś się do słonecznej Italii, dzięki jednej z najpopularniejszych potraw tego kraju. Zwinięty w rulon płat indyka, szynka i szałwia to podstawowe składniki dania. Do tego makaron – nieodzowny element kuchni włoskiej. Nasza modyfikacja tradycyjnego przepisu gwarantuje nietuzinkowość smaku, a potrawa, zgodnie ze znaczeniem słów „salta in bocca” – sama „wskoczy do ust”.
Pierś z indyka 240 g
Szynka dojrzewająca 40 g
Penne 120 g
Pulpa pomidorowa 120 g
Sałata rzymska mini 1 szt.
Śmietana 30% 20 ml
Maka 20 g
Ząbek czosnku 1 szt.
Bazylia świeża 5 g
Szałwia świeża 5 g
Kalorie 420 kcal
Białko 19 g
Tłuszcze 7 g
Węglowodany 46 g
gluten
białka mleka
Olej do smażenia
Sól
Pieprz