![](https://ugotujsam.pl/48-large_default/gnocchi-ze-szpinakiem-i-pomidorami-w-sosie-z-sera-plesniowego.jpg)
![](https://ugotujsam.pl/48-large_default/gnocchi-ze-szpinakiem-i-pomidorami-w-sosie-z-sera-plesniowego.jpg)
Z ziemi włoskiej do Polski przywędrowały pyszne gnocchi. Ten rodzaj ziemniaczanych kluseczek, przypominających nasze rodzime kopytka, dzięki towarzystwu znakomitych, pełnych aromatu sosów, pozwala poczuć aurę słonecznej Italii. W naszej wersji włoskim „grudkom” towarzyszą pomidorki i szpinak w sosie z sera pleśniowego.
Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.
Z ziemi włoskiej do Polski przywędrowały pyszne gnocchi. Ten rodzaj ziemniaczanych kluseczek, przypominających nasze rodzime kopytka, dzięki towarzystwu znakomitych, pełnych aromatu sosów, pozwala poczuć aurę słonecznej Italii. W naszej wersji włoskim „grudkom” towarzyszą pomidorki i szpinak w sosie z sera pleśniowego.
Ziemniaki 400 g
Szpinak 200 g
Pomidory koktajlowe 6 szt.
Ząbek czosnku 1 szt.
Orzechy włoskie 20 g
Mąka 15 g
Jajko 1 szt.
Śmietana 30% 100 ml
Ser pleśniowy 80 g
Kalorie 386,5 kcal
Białko 18,7 g
Tłuszcze 16 g
Węglowodany 46 g
gluten
białka mleka
białka jaja kurzego
orzechy
Oliwa z oliwek
Sól