Cordon blue z młodymi ziemniakami i pieczarkami w śmietanie

45,90 zł
Brutto *

Jeżeli jesteś już znudzony tradycyjnymi wydaniami panierowanych dań mięsnych to doskonale trafiłeś! Mamy dla Ciebie świetną alternatywę, klasykę kuchni francuskiej – cordon bleu.

Zamawiając 1 sztukę zamawiasz 2 porcje

  • Polityka bezpieczeństwa. Twoje dane są chronione bezpiecznym połączeniem SSL. Polityka bezpieczeństwa. Twoje dane są chronione bezpiecznym połączeniem SSL.
  • Szybkie i bezpieczne dostawy naszych produktów. Składniki przewożone są w specjalnie przygotowanych opakowaniach, co zapewnia transport w odpowiednich temperaturach. Szybkie i bezpieczne dostawy naszych produktów. Składniki przewożone są w specjalnie przygotowanych opakowaniach, co zapewnia transport w odpowiednich temperaturach.
  • Anulowanie zamówień. Każdy klient ma prawo anulować swoje zamówienie na 2 dni przed planowaną dostawą. Anulowanie zamówień. Każdy klient ma prawo anulować swoje zamówienie na 2 dni przed planowaną dostawą.

Jeżeli jesteś już znudzony tradycyjnymi wydaniami panierowanych dań mięsnych to doskonale trafiłeś! Mamy dla Ciebie świetną alternatywę, klasykę kuchni francuskiej – cordon bleu. To pyszny kotlet przygotowany z delikatnego mięsa z piersi indyka, z którego po rozkrojeniu wypływa stopiony żółty ser. W naszej propozycji pojawia się on towarzystwie prawdziwej poezji smaków - gotowanych w skórce ziemniaków oraz aromatycznego śmietanowo-pieczarkowego sosu. Zamawiając 1 sztukę zamawiasz 2 porcje

Cordon

Cechy

Czas przygotowania
Powyżej 30 min
Rodzaj diety
Dla mięsożerców
Rodzaj kuchni
Francuska

Indyk pierś 240 g

Ser żółty 2 plastry

Szynka gotowana 2 plastry

Bułka tarta 40 g

Jajko 1 szt.

Mąka 40 g

Ziemniaki 300 g

Liść laurowy 1 szt.

Natka pietruszki 5 g

Pieczarki 100 g

Śmietana 30% 100 ml

Cebula 1 szt.

Ząbek czosnku 1 szt.

Pieprz czerwony 1 łyżeczka

Tymianek suszony 1 łyżeczka

Kalorie 772 kcal
Białko 42 g
Tłuszcze 41 g
Węglowodany 60 g

gluten

białko mleka

orzechy

Olej 40 ml

16 inne produkty w tej samej kategorii

Pierś kurczaka panierowana w orzechach

Soczysty drobiowy filet w orzechowej panierce z lekkim puree z kalafiora to danie proste i szybkie do sporządzenia, a jednocześnie spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz dwie porcje.

36,90 zł

Fajita z indyka

Zabierz się dzisiaj razem z nami w pełną aromatów, kulinarną podróż i ugotuj sam fajitę - jedno z najpopularniejszych dań kuchni tex-mex.  

Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.

45,90 zł

Parmigiana z kurczaka

Dzisiaj proponujemy Wam małą wariację na temat włoskiej parmigiany, która w swoim tradycyjnym wydaniu jest zapiekanką z plastrów bakłażana i sera zapiekanych w sosie pomidorowym.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Saltimbocca alla Romana

Zwinięty w rulon płat indyka, szynka i szałwia to podstawowe składniki dania. Do tego makaron – nieodzowny element kuchni włoskiej. Nasza modyfikacja tradycyjnego przepisu gwarantuje nietuzinkowość smaku, a potrawa, zgodnie ze znaczeniem słów „salta in bocca” – sama „wskoczy do ust”.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Gulasz ze szpinaku i soczewicy

Jeżeli prowadzisz aktywny tryb życia lub szukasz dietetycznej propozycji to koniecznie wypróbuj nasz pomysł na zdrowy polski gulasz, w którym mięso zastępujemy bogatą w wartościowe białko soczewicą, której smak podkreśli szpinak oraz aromatyczne przyprawy. Przygotowanie tego smacznego i zdrowego posiłku.

Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje

36,90 zł

Tagiatelle z sosem z pieczonych warzyw

Tagiatelle z sosem z pieczonych warzyw to przede wszystkim doskonała propozycja dla wegetarian i… wszystkich tych, którym zależy na szybkim przygotowaniu smacznego i pożywnego posiłku.

Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.

36,90 zł