Cordon blue z młodymi ziemniakami i pieczarkami w śmietanie

45,90 zł
Brutto *

Jeżeli jesteś już znudzony tradycyjnymi wydaniami panierowanych dań mięsnych to doskonale trafiłeś! Mamy dla Ciebie świetną alternatywę, klasykę kuchni francuskiej – cordon bleu.

Zamawiając 1 sztukę zamawiasz 2 porcje

  • Polityka bezpieczeństwa. Twoje dane są chronione bezpiecznym połączeniem SSL. Polityka bezpieczeństwa. Twoje dane są chronione bezpiecznym połączeniem SSL.
  • Szybkie i bezpieczne dostawy naszych produktów. Składniki przewożone są w specjalnie przygotowanych opakowaniach, co zapewnia transport w odpowiednich temperaturach. Szybkie i bezpieczne dostawy naszych produktów. Składniki przewożone są w specjalnie przygotowanych opakowaniach, co zapewnia transport w odpowiednich temperaturach.
  • Anulowanie zamówień. Każdy klient ma prawo anulować swoje zamówienie na 2 dni przed planowaną dostawą. Anulowanie zamówień. Każdy klient ma prawo anulować swoje zamówienie na 2 dni przed planowaną dostawą.

Jeżeli jesteś już znudzony tradycyjnymi wydaniami panierowanych dań mięsnych to doskonale trafiłeś! Mamy dla Ciebie świetną alternatywę, klasykę kuchni francuskiej – cordon bleu. To pyszny kotlet przygotowany z delikatnego mięsa z piersi indyka, z którego po rozkrojeniu wypływa stopiony żółty ser. W naszej propozycji pojawia się on towarzystwie prawdziwej poezji smaków - gotowanych w skórce ziemniaków oraz aromatycznego śmietanowo-pieczarkowego sosu. Zamawiając 1 sztukę zamawiasz 2 porcje

Cordon

Cechy

Czas przygotowania
Powyżej 30 min
Rodzaj diety
Dla mięsożerców
Rodzaj kuchni
Francuska

Indyk pierś 240 g

Ser żółty 2 plastry

Szynka gotowana 2 plastry

Bułka tarta 40 g

Jajko 1 szt.

Mąka 40 g

Ziemniaki 300 g

Liść laurowy 1 szt.

Natka pietruszki 5 g

Pieczarki 100 g

Śmietana 30% 100 ml

Cebula 1 szt.

Ząbek czosnku 1 szt.

Pieprz czerwony 1 łyżeczka

Tymianek suszony 1 łyżeczka

Kalorie 772 kcal
Białko 42 g
Tłuszcze 41 g
Węglowodany 60 g

gluten

białko mleka

orzechy

Olej 40 ml

16 inne produkty w tej samej kategorii

Gnocchi ze szpinakiem i pomidorami w sosie z sera pleśniowego

Z ziemi włoskiej do Polski przywędrowały pyszne gnocchi. Ten rodzaj ziemniaczanych kluseczek, przypominających nasze rodzime kopytka, dzięki towarzystwu znakomitych, pełnych aromatu sosów, pozwala poczuć aurę słonecznej Italii. W naszej wersji włoskim „grudkom” towarzyszą pomidorki i szpinak w sosie z sera pleśniowego.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Kremowe szpinakowe linguine ze szpinakiem i jogurtem greckim

Pod włosko brzmiącą nazwą linguine kryje się makaron z Ligurii, bardzo zbliżony do klasycznego spaghetti. Zaskakujące połączenie szpinaku, orzechów, jogurtu i parmezanu w naszej wersji sprawia, że danie jest lekkie a nuta cytrusów nadaje świeżości. Polecamy osobom, które nie jedzą mięsa.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Gyros z pitą

Gyros to danie, o którym można by pomyśleć, że jest potrawą narodową Greków, jednak w całym basenie Morza Śródziemnego i krajach bliskiego Wschodu można znaleźć liczne mu podobne, takie jak np.: szałarma czy kebab.

36,90 zł

Souvlaki wieprzowe z grillowaną pitą i sosem tzatziki

O tym daniu nie śnili nawet bogowie na Olimpie, a Ty masz szansę przygotować je dzięki naszemu przepisowi w swojej kuchni: wspaniałe greckie Souvlaki, czyli szaszłyki wieprzowe marynowane w soku z limonki i oliwie skutecznie zaspokoją Twój apetyt. Dla całkowitego oddania klimatu kuchni greckiej proponujemy podać danie na chlebku pita z charakterystycznym sosem tzatziki.

36,90 zł

Tagiatelle z sosem z pieczonych warzyw

Tagiatelle z sosem z pieczonych warzyw to przede wszystkim doskonała propozycja dla wegetarian i… wszystkich tych, którym zależy na szybkim przygotowaniu smacznego i pożywnego posiłku.

Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.

36,90 zł

Polędwiczki marynowane w sosie sojowym i smażone z warzywami

Wypełnij swoją kuchnię zapachem potraw z dalekiej, pełnej niespodzianek Azji. Poznaj danie, które z powodzeniem może gościć zarówno na stole chińskiego cesarza, japońskiego samuraja, jak i polskiego smakosza orientalnych klimatów. To polędwiczka wieprzowa marynowana w sosie sojowym, smażona z warzywami i prażonymi orzechami. propozycję obiadu lub kolacji.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje

44,90 zł

Pierś kurczaka panierowana w orzechach

Soczysty drobiowy filet w orzechowej panierce z lekkim puree z kalafiora to danie proste i szybkie do sporządzenia, a jednocześnie spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz dwie porcje.

36,90 zł

Saltimbocca alla Romana

Zwinięty w rulon płat indyka, szynka i szałwia to podstawowe składniki dania. Do tego makaron – nieodzowny element kuchni włoskiej. Nasza modyfikacja tradycyjnego przepisu gwarantuje nietuzinkowość smaku, a potrawa, zgodnie ze znaczeniem słów „salta in bocca” – sama „wskoczy do ust”.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Rigatoni z pepperoni z pomidorami gorgonzolą i serem ricotta

Masz ochotę na szybki, pyszny obiad? Skorzystaj z naszej dzisiejszej propozycji i postaw na wegetariańskie danie kuchni włoskiej! Proponujemy Ci makaron rigatoni podany z delikatnym i aromatycznym sosem, którego bazowy element stanowią sery – gorgonzola oraz ricotta wzbogacone smakiem czosnku, selera naciowego oraz papryki peperoni.

36,90 zł

Polędwiczka Stir fry

Jeżeli marzy Ci się kulinarna podróż w najodleglejsze zakamarki Azji, dzisiaj mamy propozycję wprost wysmażoną dla Ciebie.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje

36,90 zł