

Tęsknotę za jesiennymi wędrówkami po lesie ukoi nasze pęczotto z suszonymi grzybami – to polska odmiana włoskiego risotto ai funghi.
Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.
Tęsknotę za jesiennymi wędrówkami po lesie ukoi nasze pęczotto z suszonymi grzybami – to polska odmiana włoskiego risotto ai funghi. Zamiast tradycyjnego ryżu użyliśmy rodzimej kaszy pęczak, która jest nie tylko pyszna, ale również bardzo pożywna i zdrowa. Bogactwo pól i lasów znajdzie wyraz na Twoim talerzu w postaci aromatycznych grzybów połączonych z kremową, aksamitną kaszą. Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.
Kasza pęczak 200 g
Cebula czerwona 1 szt.
Ząbek czosnku 2 szt.
Grzyby suszona 10 g
Bulion grzybowy 2 szt.
Szynka dojrzewająca 40 g
Pomidory koktajlowe 2 szt.
Masło 20 g
Pietruszka 5 g
Kalorie 520 kcal
Białko 15 g
Tłuszcze 14,5 g
Węglowodany 87 g
gluten
białka mleka
soja
Olej do smażenia
Sól
Pieprz
Patelnia