Pęczoto z suszony grzybami

36,90 zł
Brutto *

Tęsknotę za jesiennymi wędrówkami po lesie ukoi nasze pęczotto z suszonymi grzybami – to polska odmiana włoskiego risotto ai funghi. 

Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.

  • Polityka bezpieczeństwa. Twoje dane są chronione bezpiecznym połączeniem SSL. Polityka bezpieczeństwa. Twoje dane są chronione bezpiecznym połączeniem SSL.
  • Szybkie i bezpieczne dostawy naszych produktów. Składniki przewożone są w specjalnie przygotowanych opakowaniach, co zapewnia transport w odpowiednich temperaturach. Szybkie i bezpieczne dostawy naszych produktów. Składniki przewożone są w specjalnie przygotowanych opakowaniach, co zapewnia transport w odpowiednich temperaturach.
  • Anulowanie zamówień. Każdy klient ma prawo anulować swoje zamówienie na 2 dni przed planowaną dostawą. Anulowanie zamówień. Każdy klient ma prawo anulować swoje zamówienie na 2 dni przed planowaną dostawą.

Tęsknotę za jesiennymi wędrówkami po lesie ukoi nasze pęczotto z suszonymi grzybami – to polska odmiana włoskiego risotto ai funghi. Zamiast tradycyjnego ryżu użyliśmy rodzimej kaszy pęczak, która jest nie tylko pyszna, ale również bardzo pożywna i zdrowa. Bogactwo pól i lasów znajdzie wyraz na Twoim talerzu w postaci aromatycznych grzybów połączonych z kremową, aksamitną kaszą. Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.

Pęczoto

Cechy

Czas przygotowania
Poniżej 30 min
Rodzaj diety
Wegetariańska
Rodzaj kuchni
Polska

Kasza pęczak 200 g

Cebula czerwona 1 szt.

Ząbek czosnku 2 szt.

Grzyby suszona 10 g

Bulion grzybowy 2 szt.

Szynka dojrzewająca 40 g

Pomidory koktajlowe 2 szt.

Masło 20 g

Pietruszka 5 g

Kalorie 520 kcal

Białko 15 g

Tłuszcze 14,5 g

Węglowodany 87 g

gluten

białka mleka

soja

Olej do smażenia

Sól

Pieprz

Patelnia

16 inne produkty w tej samej kategorii

Polędwiczki marynowane w sosie sojowym i smażone z warzywami

Wypełnij swoją kuchnię zapachem potraw z dalekiej, pełnej niespodzianek Azji. Poznaj danie, które z powodzeniem może gościć zarówno na stole chińskiego cesarza, japońskiego samuraja, jak i polskiego smakosza orientalnych klimatów. To polędwiczka wieprzowa marynowana w sosie sojowym, smażona z warzywami i prażonymi orzechami. propozycję obiadu lub kolacji.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje

44,90 zł

Polędwiczka Stir fry

Jeżeli marzy Ci się kulinarna podróż w najodleglejsze zakamarki Azji, dzisiaj mamy propozycję wprost wysmażoną dla Ciebie.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje

36,90 zł

Fajita z indyka

Zabierz się dzisiaj razem z nami w pełną aromatów, kulinarną podróż i ugotuj sam fajitę - jedno z najpopularniejszych dań kuchni tex-mex.  

Zamawiając 1 szt. zamawiasz 2 porcje.

45,90 zł

Kremowe szpinakowe linguine ze szpinakiem i jogurtem greckim

Pod włosko brzmiącą nazwą linguine kryje się makaron z Ligurii, bardzo zbliżony do klasycznego spaghetti. Zaskakujące połączenie szpinaku, orzechów, jogurtu i parmezanu w naszej wersji sprawia, że danie jest lekkie a nuta cytrusów nadaje świeżości. Polecamy osobom, które nie jedzą mięsa.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Pierś kurczaka panierowana w orzechach

Soczysty drobiowy filet w orzechowej panierce z lekkim puree z kalafiora to danie proste i szybkie do sporządzenia, a jednocześnie spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz dwie porcje.

36,90 zł

Saltimbocca alla Romana

Zwinięty w rulon płat indyka, szynka i szałwia to podstawowe składniki dania. Do tego makaron – nieodzowny element kuchni włoskiej. Nasza modyfikacja tradycyjnego przepisu gwarantuje nietuzinkowość smaku, a potrawa, zgodnie ze znaczeniem słów „salta in bocca” – sama „wskoczy do ust”.

Zamawiając 1 szt. otrzymujesz 2 porcje.

36,90 zł

Gyros z pitą

Gyros to danie, o którym można by pomyśleć, że jest potrawą narodową Greków, jednak w całym basenie Morza Śródziemnego i krajach bliskiego Wschodu można znaleźć liczne mu podobne, takie jak np.: szałarma czy kebab.

36,90 zł